Par restorānu

Šī restorāna priekšgājējs savu mītni ir atradis Latvijas galvaspilsētā Rīgā, ļoti īsā laikā kļūstot par vienu no iecienītākajiem un populārākajiem restorāniem Rīgas viesu un rīdzinieku vidū. Tāpat kā Rīgas restorānā arī Jūrmalas Uzbekistānā mājo bezgala sirsnīgi cilvēki, tāpēc neesiet ļoti pārsteigti, ja restorāna durvīs sastapsiet kādu uzbeku pavāru, kurš apjautāsies par Jūsu veselību un labklājību tā it kā Jūs būtu pazīstami 100 gadu.


Zināmā mērā restorānu Uzbekistāna var saukt par Āzijas gastronomijas galvaspilsētu, vietu, kur baudīt izcilu Centrālās Āzijas virtuvi. Turklāt labu ēdienu var baudīt vienlaikus saņemot arī citus estētiskus baudījumus, kurus sniedz interjers un atmosfēra. Piedāvājuma klāstā atradīsiet visdažādākās uzbeku ēdienu variācijas, turklāt ar tik brīnumainu garšas buķeti kura nedarītu kaunu nevienam metropoles restorāna šefpavāram. Kārtainās jēra gaļas pīrāgs, saukts par samsu, kusīs mutē, maigajai suliņai atklājot vissmalkākās garšas nianses. Uzbeku pagatavotais jēra gaļas šašliks radīs pilnīgu pārliecību, ka labu šašliku var pagatavot tikai uzbeks, tāpēc ne velti visa pavāru komanda ir atceļojusi tālu ceļu no Uzbekistānas. Ja vēlēsieties, pavāra darbošanos un Jūsu ēdiena pagatavošanas procesu uz atklātas uguns varēsiet arī vērot paši. Savukārt restorāna un jebkura uzbeka lepnumu – plovu iznesīs un uzservēs Jums uz šķīvja pats šefpavārs. Neaizmirstiet tai brīdī ieskatīties viņa acīs, noteikti tur pamanīsiet to uzbeku sirsnību par kuru stāstījām. To patieso, ko nevar ietērpt vārdos, bet dažreiz var nolasīt no acīm. Noteikti jānobauda arī uzbeku maize (tandira plācenis). To pagatavo īpašs maizes cepšanas meistars, kurš ir sava aroda virsmeistars un šo nodarbi neuztic nevienam citam, pat ne restorāna šefpavāram. Turklāt Jūs jau ziniet, maizē slēpjas spēks, maizē slēpjas dzīvība un, ja nobaudīsiet kaut daļiņu no uzbeku maizes, tā enerģija, mīlestība un sirsnība ar kādu tā ir cepta iemājos arī Jūsos.


Restorānu Uzbekistāna bez liekas tielības var pieskaitīt pie tām vietām, kura apbur no pirmā acu skatiena, taču atklājas ar laiku, atsedzot visu savu burvību un kļūstot par patiesu dārgumu. Tā ir vieta, kur vari sajust, atklāt, izbaudīt un izgaršot, ar katru poras daļiņu uzsūcot unikālu emociju, sajūtu, garšu un baudu kopumu, kuru sniedz uzbeku kultūra un viņu patiesā vērtība – cilvēki.